Doe mee aan Stoptober!
De 10e editie van Stoptober komt er aan. Ga je ook de uitdaging aan om te stoppen met roken? Samen maak je echt veel meer kans om het vol te houden.
Succesvolle methode
De jaarlijkse stoppen-met-roken-actie is een succesvolle methode om van je verslaving af te komen, want na 4 weken is ongeveer 70 procent van de deelnemers nog steeds gestopt met hun verslaving.
BN’ers geven het goede voorbeeld
Dit jaar geven mediapersoonlijkheid Maxime Meiland, schrijver Herman Brusselmans en voormalig First Dates-maître Sergio Vyent het goede voorbeeld. Maxine wil het nu echt voor haar kinderen doen. Herman wil graag in conditie blijven om zijn zoontje Roman te zien opgroeien. En ook Sergio geeft aan dat hij door al dat gerook niet meer die jonge god is die hij vroeger was.
Roken is ook slecht voor je mondgezondheid
Ze zijn bij lange na niet de enigen die verslaafd zijn: nog altijd bijna rookt 1 van de 5 volwassen Nederlanders. En meer dan 80 procent wil stoppen. Roken vergroot de kans op gezondheidsklachten en ziekten en is funest voor je mondgezondheid. Zo leidt het bijvoorbeeld tot tandvleesontstekingen, het verlies van tanden en is roken verantwoordelijk voor 75 procent van de gevallen van mond- en keelkanker.
Stoptober werkt echt!
Om rokers een handje te helpen, is in 2014 Stoptober in het leven geroepen. Het is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut, GGD GHOR Nederland en Gezondheidsfondsen voor Roken. In de afgelopen 9 jaar hebben meer dan 450.000 mensen meegedaan. En Stoptober werkt: wie 28 dagen stopt, heeft 5 keer meer kans om nooit meer een sigaret, shaggie of sigaar op te steken. En na 1 jaar is 1 op de 4 deelnemers echt helemaal rookvrij.
Schrijf je nu in
Word jij de 500.000ste deelnemer? Kom op, schrijf je in en doe mee! Als je je aanmeldt via www.stoptober.nl krijg je elke dag via een gratis app tips en adviezen. Met een speciale podcast, gratis magazine en stoptober.tv krijg je ook ondersteuning. En via je sociale media kun je je eigen ervaringen delen en elkaar een hart onder de riem steken. Succes!
Lees het hele artikel op: allesoverhetgebit.nl
Publicatiedatum: 01-09-2023